Foto: Barbara van der Linde

Foto: Niels Dijkstra

Voeding en leefstijladvies

Balans tussen lichaam en geest


We kunnen  zo bezig zijn met de eisen die het leven aan ons stelt dat aandacht voor zelfzorg vaak een sluitpost is. Toch is  de aandacht voor voeding en leefstijl een uitdrukking van liefde voor jezelf.

Wanneer je een periode minder goed over jezelf denkt kan het al heel helpend zijn om te beginnen om goed voor jezelf te zorgen.

Daar voeding ook energie is die niet alleen zorgt voor de opbouw van je lichaam maar ook van je geest, wil dat zeggen dat je ook bent wat je eet!Ayurvedische benadering


Met betrekking tot voeding en leefstijl kijk ik vanuit een ayurvedische benadering. Ayurveda stelt dat ieder mens een eigen lichamelijke constitutie heeft die wordt bepaald door een specifieke verhouding in biokrachten (doshas).

Wanneer deze krachten in balans zijn ervaren we lichamelijk maar ook geestelijk welzijn. Dit betekent dat voeding en leefstijl een persoonlijke benadering verlangen om de verhouding in jouw dosha’s te balanceren.

Bij de voeding en leefstijl adviezen wordt ook, omwille van de haalbaarheid, gekeken naar jouw persoonlijke omstandigheden .


.

Veda Pulse meting


Als ondersteuning bij de consulten maak ik gebruik van VedaPulse . Dit is een apparaat dat heel simpel je gezondheid kan meten en begrijpelijk in kaart brengt.

Aan het apparaat zitten twee klemmen die ongeveer vijf minuten meten. Het apparaat is verbonden met de laptop en de metingen worden direct vertaald in begrijpelijke grafieken.

Het systeem is gebaseerd op de hartfrequentievariabiliteit, een wetenschappelijk aanvaarde methode om het autonome zenuwstelsel te meten en de traditionele polsdiagnose uit de ayurvedische geneeskunde.


Dit consult is een ondersteuning om:

  • Het bewustzijn van datgene dat specifiek heilzaam voor je is te vergroten;
  • De complexiteit van alle factoren, die van invloed zijn op je gezondheid, te vereenvoudigen;
  • De leefstijl- en voedingsadviezen te vertalen naar hetgeen inpasbaar is in jouw dagelijks leven.

Je krijgt de voeding en leefstijladviezen, een dag na het consult uitgewerkt in je mailbox.


Duur van het consult: 90 minuten. Plus de uitwerking van de richtlijnen die je een dag na het consult in je mailbox ontvangt. 


Kosten: € 120,- (inclusief 21% BTW)

Omdat geld geen belemmering mag zijn voor hulp, hanteer ik in uitzonderlijke situaties een gereduceerd tarief.