“De kracht van acht”

Workshop zondagmiddag 24 april 2022

Van 14.00-16.00 uur.

De onderzoeksjournaliste Lynne Mc Taggart, inspireerde op basis van haar intentie experiment wereldwijd mensen om intentiegroepen  van ongeveer acht mensen samen te stellen die met hun affirmaties gericht zijn op een specifiek doel. 

Haar experimenten bewezen dat je met de kracht van het bewustzijn wel degelijk invloed kan hebben op gebeurtenissen. Ze deed onder andere vredesexperimenten ten behoeve van oorlogsgebieden. Er werd een significante afname van het geweld gemeten. 


Daarbij ontdekte ze een neveneffect: het reboundeffect: de deelnemers aan zo'n experiment ondervonden vaak ook zelf spontane heilzame ervaringen zowel naar lichaam als geest. Verder onderzoek liet zien dat een altruïstische intentie ook bijdraagt aan het welzijn van diegene die de intentie richt. 


Op deze middag wil ik onze intentie  richten op een bespoediging van de vrede in de Oekraïne.


- Er wordt een inleiding gegeven over de werkzaamheid van intenties;

- Praktische toepassing;

- Uitwisseling;

- Manieren hoe je deze intenties ook kunt toepassen voor je eigen doelen;


In ideale zin is het mogelijk dat uit deze workshop zich een vaste intentiegroep ontwikkeld. Je zou zo’n groep ook kunnen beschouwen als een supportgroep die elkaar ondersteund in het ontwikkelen van je eigen missie.


De gemiddelde groep die Mc Targget formeerde bestond gemiddeld uit acht mensen. Maar iets meer of iets minder deelnemers hoeft geen belemmering te zijn voor de werkzaamheid.


Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd tbv consumpties en de onkosten van documentatiemateriaal.