Afvallen zonder strijd 

pompoem cheese cake (recept Annemarie)

Afvallen is voor veel mensen een strijd die we op den duur herhaaldelijk verliezen. Dat komt omdat het vertrekpunt van afvallen ten diepste gegeven wordt door een zelfoordeel: "Ik ben niet goed genoeg!"

Afvallen wordt dan een bron van stress omdat we ons zelf moeten controleren en beheersen. We komen dan op een gespannen voet met onszelf te staan. Als we een moment falen geeft dat opnieuw voeding aan het destructieve zelfoordeel dat we vaak compenseren  met troosteten. Moedeloos gooien we na verloop van tijd dan toch weer het bijltje er bij neer.


Afvallen zonder strijd is echter gelegen in zelfliefde. Op een liefdevolle manier voor jezelf zorgen, uitgedrukt in gezonde maar bovenal ook lekkere maaltijden is een bron van vreugde, dat maakt dat je op den duur gestaag gewicht verliest. Toch verlangt de omslag van het destructieve zelfoordeel naar zelfliefde een proces.


Daarnaast is de moeite met afvallen ook gelegen in fysiologische processen. Door het eten van bewerkte voeding blijven we vaak ook verslaafd aan de verkeerde producten. Mijn kennis van de orthomoleculaire voedingsleer helpt je om keuzen te maken die heilzamer zijn. Mijn ayurvedische achtergrond kan jou helpen een menu samen te stellen die past bij je constitutie. Wat goed is voor een ander kan voor jou een averechts effect hebben.


Tenslotte besteed ik ook aandacht aan je praktische omstandigheden om een verandering in voeding en leefstijl haalbaar en plezierig te maken. Hoeveel tijd heb je om maaltijden te bereiden? Houd je van koken of ben je meer gebaat bij snel en eenvoudig? Heb je een gezin? Welk support kun je van je familie verwachten? Hoe groot is je budget? Ook dit zijn cruciale vragen om de omslag in denken en doen te maken. Hierbij kan ik jou praktische ondersteuning en tips geven.


Naast professional ben ik bovenal een ervaringsdeskundige. Vanuit mijn ervaring heb ik ontdekt dat voeding (de gave van moeder aarde) zo een bron van vreugde blijdschap en geluk kan zijn, waarbij ik als bonus gestaag gewicht heb verloren. Dit enthousiasme wil ik graag aan je overdragen.

De cursus:


We komen acht maal bij elkaar. De waarde van een cursus is dat je als cursisten inspiratie en elkaar support kunt bieden. In het programma is aandacht voor voeding, maar ook aandacht voor de factoren die maken dat je voor voeding kiest die niet jouw welzijn dient. Er zullen ook recepten worden uitgewisseld.

Kosten: € 195,- Data: woensdagavond 8, 15, 22 en 29 maart en 5, 12, 19 26 april van 20.00 tot 22.00 uur.  

Individueel:


Kosten: € 400,- 8x een consult van ongeveer een uur plus tussentijds mailcontact. Daarnaast krijg je recepten en relevante tips in je mailbox. Met het programma, Afvallen zonder strijd, bied ik je een programma van 16 weken waarbij je om de veertien dagen op consult komt. Tussentijds bestaat de mogelijkheid tot mail contact. Dit programma behelst dus een intensieve begeleiding die gericht is op het welzijn van lichaam, geest en ziel!  Start: Ieder moment.